Thursday, May 12, 2011

Doa - Ustaz Muhammad bin Abdullah


Bismillahirrahmanirrahim ...

Assalamualaikum Warah Matullah ,


Allahumma Solli Ala' Muhammad


Bila saya bukak FB ; group Tanyalah Ustaz TV9 , ramai yang mintak doa yang dibaca oleh Ustaz Amin . So , saya usaha mendapatkannya . Alhamdulillah , doa dalam bahasa sendiri ni semua orang Melayu faham . Jadi , amalkan lah . Inshaallah .
Ya Allah , ya Tuhan kami , kurniakan kekuatan , keimanan , kepada kami ya Allah seperti mana yang telah Kau kurniakan kepada nabiMu Ibrahim ya Allah .

Berikan kesembuhan didalam segala penyakit kami ya Allah seperti mana yang telah Kau kurniakan kepada nabiMu Ayub ya Allah .

Kurniakan kepada kami jalan keluar bagi segala permasalahan kami ya Allah seperti mana yang telah Kau kurniakan kepada nabiMu Yunus ya Allah .

Kurniakan kepada kami keluasan rezqi yang halal ya Allah , seperti mana yang telah Kau berikan kepada NabiMu Sulaiman ya Allah .

Ya Allah , ya Tuhan kami , berikan kepada kami bantuan didalam segala yang kami usahakan , seperti mana yang telah Kau berikan kepada NabiMu Musa ya Allah .

Berikan kepada kami , ketabahan didalam segala ujian hidup kami ya Allah , seperti mana yang telah Kau berikan kepada NabiMu Isa , ya Allah .

Ya Allah , ya Tuhan kami , kurniakan kepada kami akhlaq dan adab sopan yang baik ya Allah , seperti mana yang telah Kau berikan kepada junjungan kami , Nabi Muhammad ya Allah .

Kurniakan kepada kami , anak - anak yang soleh dan solehah , keluarga yang bahagia ya Allah ,
seperti mana yang telah Kau berikan kepada Saidina 'Ali dan Fatimah , ya Allah .

Ya Allah , ya Tuhan kami , ampunkan segala dosa kami , bantulah segala urusan kami ya Allah .